У Києві незабаром відкриється новий великий гастропростір, або «фуд-хол» під назвою «Київ Їжа». Цей заклад справді вражає своїми розмірами, адже займатиме площу у 5,5 тисяч квадратних метрів (організатори самі стверджують, що це «найбільший у Києві»). Він буде розташований у Дарницькому районі, на просп. Миколи Бажана, неподалік від станції метро «Позняки».

Про відкриття гастропростору повідомляє проєкт «Київ Їжа» в Instagram. Найбільший фуд-хол, на думку організаторів, буде знаходитися на Лівобережжі, в безпосередній близькості до метро «Позняки» (з непарної сторони, на ділянці №2). Приміщення площею 5,5 тис кв.м вже активно дооблаштовується, а відкриття обіцяють в найближчі терміни.

Організатори «Київ Їжі» описують свою ініціативу як платформу для «експериментів та нових форматів». Вони прагнуть створити спільноту шеф-кухарів, рестораторів, фермерів і маркетологів для реалізації власних концепцій.

«Київ Їжа — це не лише квадратні метри для оренди. Це місце, де шефи, ресторатори, бізнесмени та креативники об’єднуються, щоб формувати нову гастросцену Лівого берега», — зазначають організатори фуд-холу.

На даний момент у Instagram проєкту оголошено про пошук рестораторів для співпраці. Відкриті для всіх форматів: кав’ярні, стріт-фуд, великі ресторани, фермери тощо. Символом цього простору став їжак, або «Їжа К», який активно використовується в брендингу гастропростору і в не зовсім вдалому відео, створеному штучним інтелектом та викладеному у соціальних мережах.

Цікаво, що «Київ Їжа» планує комунікувати з «гастрономічною спільнотою» Києва та України загалом через застосунок Expirenza, який користується популярністю серед рестораторів. Організатори планують розмістити повноцінну промо-сторінку простору з рендерами, описами площ та формами, які вже доступні для оренди.

У ТРЦ РайON відкривається «Пузата хата», а «Хінкальня Кувшин» готується до закриття

Нагадаємо, що днями Інформатор повідомляв про нових орендарів у київському ТРЦ «РайON», розташованому на Троєщині в Деснянському районі. Ним стане мережа закладів «Пузата хата» — ресторан площею майже 800 квадратів планують відкрити на другому поверсі. Це ресторан-бістро, якого місцеві жителі хотіли бачити в ТРЦ найбільше.

Також ми раніше згадували, що у Києві знесуть ресторан «Хінкальня Кувшин» (відомий також як «Тандир», він кілька разів змінював назву), який вже тривалий час судиться за право знаходитись на території заповідних земель Голосіївського парку. Його власником є колишній керівник Святошинського відділення міліції Києва Анатолій Миколаєць. Схема, за якою «узаконили» майно, включає в себе отримання судового рішення з містечка на Луганщині, яке більше десяти років перебуває під російською окупацією.

От admin