Причини падіння цін на моркву

Експерти відзначають, що основним фактором зниження цін є сезонне збільшення пропозиції овочів на ринку, що відрізняються за якістю. Гуртові компанії надають перевагу закупівлі моркви в міру необхідності, уникаючи довготривалого зберігання продукції, що, в свою чергу, негативно впливає на ціни.

Щоб активізувати продажі, фермери змушені коригувати відпускні ціни на наявні партії моркви, знижуючи їх. Таким чином, на ринок додатково накладається тиск, що призводить до подальшого зниження вартості коренеплодів.

Порівняння з минулим роком

На даний момент гуртові партії моркви в Україні надходять у продаж, в середньому, на 59% дешевше, ніж у аналогічний час року минулого. Ця різниця свідчить про значні зміни в ринковій кон’юнктурі та перенасиченість ринку пропозицією.

Вплив якості продукції на попит

Учасники ринку відзначають, що попит на моркву нині залишається стриманим, оскільки в продажу все частіше з’являються овочі середньої та низької якості. Гуртові компанії обережно ставляться до закупівель, не формуючи великі запаси для тривалого зберігання.

Важливість ситуації

Зниження цін на моркву на 21% за тиждень і на 59% порівняно з минулим роком безпосередньо впливає на ціну овочів для споживачів в Україні. Водночас помірне зниження якості продукції може стримувати вигоду від дешевшої моркви, адже покупці отримують менш якісні коренеплоди за нижчу ціну.

Створено за матеріалами: kyiv.news

Від Олександр

Журналіст, редактор lybid34.kiev.ua