У Києві незабаром відкриється новий великий гастропростір, або “фуд-хол” під назвою “Київ Їжа”. Цей заклад справді вражає своїми розмірами, адже займатиме площу у 5,5 тисяч квадратних метрів (організатори самі стверджують, що це “найбільший у Києві”). Він буде розташований у Дарницькому районі, на просп. Миколи Бажана, неподалік від станції метро “Позняки”.

Про відкриття гастропростору повідомляє проєкт “Київ Їжа” в Instagram. Найбільший фуд-хол, на думку організаторів, буде знаходитися на Лівобережжі, в безпосередній близькості до метро “Позняки” (з непарної сторони, на ділянці №2). Приміщення площею 5,5 тис кв.м вже активно дооблаштовується, а відкриття обіцяють в найближчі терміни.

Організатори “Київ Їжі” описують свою ініціативу як платформу для “експериментів та нових форматів”. Вони прагнуть створити спільноту шеф-кухарів, рестораторів, фермерів і маркетологів для реалізації власних концепцій.

“Київ Їжа — це не лише квадратні метри для оренди. Це місце, де шефи, ресторатори, бізнесмени та креативники об’єднуються, щоб формувати нову гастросцену Лівого берега”, – зазначають організатори фуд-холу.

На даний момент у Instagram проєкту оголошено про пошук рестораторів для співпраці. Відкриті для всіх форматів: кав’ярні, стріт-фуд, великі ресторани, фермери тощо. Символом цього простору став їжак, або “Їжа К”, який активно використовується в брендингу гастропростору і в не зовсім вдалому відео, створеному штучним інтелектом та викладеному у соціальних мережах.

Цікаво, що “Київ Їжа” планує комунікувати з “гастрономічною спільнотою” Києва та України загалом через застосунок Expirenza, який користується популярністю серед рестораторів. Організатори планують розмістити повноцінну промо-сторінку простору з рендерами, описами площ та формами, які вже доступні для оренди.

У ТРЦ РайON відкривається “Пузата хата”, а “Хінкальня Кувшин” готується до закриття

Нагадаємо, що днями Інформатор повідомляв про нових орендарів у київському ТРЦ “РайON”, розташованому на Троєщині в Деснянському районі. Ним стане мережа закладів “Пузата хата” – ресторан площею майже 800 квадратів планують відкрити на другому поверсі. Це ресторан-бістро, якого місцеві жителі хотіли бачити в ТРЦ найбільше.

Також ми раніше згадували, що у Києві знесуть ресторан “Хінкальня Кувшин” (відомий також як “Тандир”, він кілька разів змінював назву), який вже тривалий час судиться за право знаходитись на території заповідних земель Голосіївського парку. Його власником є колишній керівник Святошинського відділення міліції Києва Анатолій Миколаєць. Схема, за якою “узаконили” майно, включає в себе отримання судового рішення з містечка на Луганщині, яке більше десяти років перебуває під російською окупацією.

Від admin

З приводу питань по сайту та реклами звертайтесь на info@lybid34.kiev.ua | Увага! Адміністрація сайту не несе відповідальності за розміщений контент на сайті, весь контент було взято з відкритих джерел.