У Білій Церкві відкрилася Moko Pizza – піцерія, яка пройшла непростий шлях від евакуації до відновлення. Цей заклад став продовженням історії піцерії з Покровська, яку закрили через близькість фронту. Раніше команда втратила майже все: заклади в Маріуполі були знищені або розграбовані, а піцерії з Мирнограда та Покровська довелося евакуювати разом зі своїми працівниками.
Після місяців пошуків приміщення та ремонту, більшу частину якого робили власноруч, команда відкрила Moko Pizza у Білій Церкві, про що повідомила на своїй сторінці в Instagram. В меню близько 30 різновидів піци, найдешевша грибна коштує 164 грн, а найдорожча – 329 грн, лосось теріякі. Уся продукція готується з дотриманням авторських рецептів: соус вариться п’ять годин, тісто дозріває три дні, а м’ясо використовується лише цільне. Однак меню не обмежується тільки піцою.
“Будемо раді приготувати для вас найсмачніший і найкорисніший борщ, приготований за технологією су-від, що зберігає клітковину та всі корисні речовини. Технологію приготування борщу придумав кухар зі світовим ім’ям. Також приготуємо китайські пельмені Цзяоцзи, рецепт яких привезено з гірських провінцій Китаю. Локшину ми робимо з нуля, за рецептом наших прабабусь. Окрошка на унікальній заправці, яку ви більше ніде не спробуєте,” – повідомляють у закладі.
Піцерія працює на вул. Сквирське шосе, 216а, щодня з 9:00 до 22:00, навпроти дитячої стоматології. Це вже другий заклад мережі, відкритий після евакуації з Донбасу – у 2023 році Moko Pizza запрацювала у Києві на Троєщині. Команда не лише готує, а й веде свій YouTube та Telegram-канали, де демонструє, як будують новий бізнес після втрат.
Історія мережі почалася ще у 2018 році в Маріуполі. Її засновник Ігор Виноградов з Покровська Донецької області колись був шахтарем, а потім продавцем, заклавши п’ять ресторанів. Його піцерії працювали не тільки в Маріуполі, а й у Покровську та Мирнограді. У лютому 2022 року вони планували відкритися в Краматорську, але не встигли.
На початку повномасштабного вторгнення частину обладнання перевезли до Дніпра, де готували гуманітарну піцу для прифронтових міст. У Покровську організували гуманітарну їдальню, де безкоштовно годували всіх, хто потребував допомоги. Згодом стали готувати їжу для переселенців на перевалочному пункті у Павлограді, куди щодня з зони бойових дій евакуюють людей.
У Києві закрилися культові “Кеди” на Бесарабці: що сталося, і за яку ціну їх можна придбати
Нагадаємо, нещодавно Інформатор повідомив, що одна з найпопулярніших пивних локацій Києва припинила свою діяльність. Бар “Кеди”, що майже шість років працював на Басейній, став частиною списку закладів, які зникли з гастрономічної карти столиці у 2025 році. Причинами закриття “Кедів” стали зміни у звичках відвідувачів та втрата постійної клієнтської бази.
Через кілька днів стало відомо, що культовий паб “Кеди” на Бесарабці у самому центрі Києва виставлений на продаж. Його можна придбати разом з літньою терасою, дегустаційною кімнатою та інноваційною системою розливу пива. За все устаткування, ліцензії тощо його власник Денис Жаткін хотів би отримати 150 тисяч доларів.