Цьогорічний Creative Beer Fest обіцяє стати не лише святом пива, а й гастрономічним фестивалем. Протягом двох днів, 2 і 3 серпня, у дворі Creative States на вул. Князів Острозьких, 8, відомому як “дворик під медузою”, зберуться численні пивовари, гастрономічні ентузіасти та музиканти. Окрема зона буде присвячена благодійним ініціативам на підтримку ЗСУ та реабілітації ветеранів.
За інформацією організаторів, на фестивалі представить більше 15 пивних марок. Серед них провідні українські виробники: Varvar, Rebrew, Underwood, MOVA, “Правда”, “Ципа”. Не обійдеться й без світових брендів: Ayinger з Німеччини, Hitachino з Японії, Lervig з Норвегії, Verdant з Великої Британії та інших. Кожен відвідувач отримає фірмовий келих на 0,5 л та 400 мл пива від Spin: Beer Bar.
Однак пиво без закуски – це не справжнє задоволення. Організатори підготували фудкорт, що заслуговує на окрему увагу. Гостей очікують стенди з гриль-курчатами, UFO-бургерами, гострими соусами та корейськими стравами, які рідко зустрінеш на звичайному фудкорті.
Почати дегустацію можна із закусок, які вже входять у вартість квитка – це сет від CS Kitchen, кухні резидентів Creative States. Тут працює команда шефа Олександра Колесникова, яка щодня готує сніданки, супи, салати та гарячі страви для відвідувачів закладу, а на фестивалі запропонує вибране меню з фіксованими стравами.
Поціновувачам мʼяса варто не пропустити курку гриль від Chicken Konteynered. Це поп-ап від мережі Konteyner, що спеціалізується на крафтовому пиві, але також розробила власну гастрономічну концепцію. Це класична страва з хрусткою скоринкою, без надмірних спецій, проте подається з варіантами гарнірів і соусів, серед яких фреш-мʼятний йогурт, ананас-чилі та сицилійська капоната.
Іншою гастрономічною “родзинкою” є UFO-бургер та рамьон даблчіз від Street Kim. Заклад працює у стилі сеульського ринку і представляє на фестиваль корейський стрітфуд: бургери, корн-доги, корейські пельмені манду зі свининою, млинці з бобами мунг. А також – традиційне соджу або крафтове пиво на вибір.
Для тих, хто прагне американської класики з українським акцентом, пропонує свої страви бургер-бар Doggeriz. Тут все тримається на авторських соусах, які роблять кожен бургер особливим. Наприклад, GRIMBURG із трюфельним соусом і смаженими грибами, SWEET DREAMS з сирною котлетою і вишневим чатні або пікантний APPALACHI з халапеньо.
Фінальний акорд – димка від Pyre Lord. Це стенд з надзвичайно гострими соусами власного виробництва: абрикосовий Hellfire Kiss з лимоном, корицею і Habanero Yellow, або шоколадно-вишневий Cherry Brownie of Hell з Carolina Reaper Chocolate. Виробник вирощує всі сорти перцю самостійно, а рецепти створює для найсміливіших гурманів.
Крім гастрономії та пива, гостей чекає жива музика, дитяча зона, тату-стенд, майстер-класи з розпису келихів і стріт-арту, а також благодійні активності на підтримку ЗСУ та ветеранів. Квитки коштують 600 грн на один день, 900 грн – на два дні, дітям до 14 років вхід безкоштовний. У вартість квитка входить келих зі стрічкою-підвіскою, 400 мл пива, закуска від CS Kitchen, участь у майстер-класах та доступ до всіх локацій фестивалю.
Як ресторан Mario “обійшов систему”, і чому закрилася Корчма Тарас Бульба
Нагадаємо, нещодавно Інформатор повідомляв, що один з престижних ресторанів Києва, “Mario”, розташований неподалік від “червоного” корпуса КНУ ім. Т. Шевченка, зобов’язали демонтувати незаконно облаштовані місця для паркування, що полегшують доступ VIP-клієнтів. Виконати цей припис мало б КП ШЕУ Шевченківського району, однак комунальні служби усунулися від цього зобов’язання. Посадовці пояснюють, що, нібито, запитували в ресторану про дозвільні документи – і на тому все закінчилось.
Крім того, ми повідомляли, що у центрі Києва виставлено в оренду значне приміщення ресторану “Корчма Тарас Бульба”, розташоване на вул. Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська). Цей ресторан працював ще не так давно, про що свідчать його соціальні мережі, але втратив частину своїх відвідувачів після початку повномасштабної агресії РФ проти України. Тому заклад української кухні, найімовірніше, буде закритий найближчим часом.