Київська гастросцена отримала новий заклад, який робить акцент на інноваціях та оригінальності. На Великій Васильківській, 136 відкрився винний простір VINO PO KOLINO, який обов’язково сподобається тим, хто дбає про фігуру і не любить зайвих рекомендацій.

Заклад, що називає себе наливаторією, поєднує в собі ресторан-бар та магазин алкогольних напоїв. Він працює щодня з 8:00 до 22:00 і прагне стати місцем для вільного смаку — тут немає обмежень від сомельє чи правил щодо “правильного” вживання вина. Гості можуть вільно обирати напої в власній наливаторії, насолоджуючись винами та коктейлями з різних країн.

Головною гастрономічною родзинкою закладу є пінца. Ця традиційна римська страва нагадує піцу, проте готується по-іншому. Тісто створюється з суміші кількох видів борошна та витримується довше, що робить основу легшою, хрусткішою та менш жирною, ніж у класичної піци. У VINO PO KOLINO запевняють, що вони стали першими в Києві, хто пропонує автентичну італійську пінцу.

Меню пінци розробив Андрій Дромов — відомий український шеф-кухар, одесит, телеведучий та гастроінфлюенсер. Глядачі знають його за телепроєктом “Готуємо разом” та іншими кулінарними шоу, в яких він сполучав традиційні рецепти з сучасними техніками. Дромов також є засновником мережі ресторанів the Truffle в Одесі та Дніпрі, бренд-шефом багатьох закладів і творцем нових гастропроектів, зокрема, в Черкасах.

У VINO PO KOLINO він представив кілька варіацій пінци: “Маргарита” з томатами, моцарелою та базиліком, “4 сири” з моцарелою, горгонзолою, камамбером і пармезаном, “4 м’яса” з мортделою, пепероні, беконом і салямі, “Пепероні” з сиром і соковитим соусом, з пашотом та хамоном, “Хамон” із хрусткою основою. Заклад підкреслює, що від такого тіста не гладшають, але для ласунів пропонується десертна “Солоденька” з бананом, нутеллою та полуницею. Цінова політика закладу є досить доступною: пінци коштують від 249 до 399 грн.

До Дня Незалежності в ресторанах Києва готують страви з окупованих регіонів

Інформатор повідомляв, що до Дня Незалежності ресторатори Києва об’єдналися у душевному проєкті на підтримку вимушених переселенців та щоб зберегти кулінарну пам’ять про українські землі, що зараз під окупацією. У ресторані “Ватра” готують м’ясо по-чабанськи з лівобережної Херсонщини, а в “Канапі” – знамениту Авдіївську кашу, яка включена до переліку нематеріальної культурної спадщини України. У “Канапка-барі” пропонують Шахтарський торт з Луганська, а в мережі ресторанів “Барсук” – караїмські пиріжки з Мелітополя. В “Охоті на овець” подають креветки під південним соусом із Бердянська, у “Любчику” – чіберек чір-чір з Маріуполя, а в “Останній Барикаді” – язму та бурму з Криму.

Крім того, ми згадували про те, що у Києві на Подолі відкрили “українську класику” – пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Цей заклад розташований на вул. Хорива і є другим з такою концепцією у столиці, адже його “прототип” вже певний час працює на Райдужному масиві. Меню також включає інші рибні позиції, а навіть мідії, але саме карасі повинні привернути увагу киян, які сумують за річковою рибою.

Від admin

З приводу питань по сайту та реклами звертайтесь на info@lybid34.kiev.ua | Увага! Адміністрація сайту не несе відповідальності за розміщений контент на сайті, весь контент було взято з відкритих джерел.