У Києві, на Лівому березі, готується до відкриття новий гастрономічний простір, мета якого – забезпечити місцевих жителів усіма улюбленими смаколиками, без необхідності перетворюватися на мандрівників на правий берег. Хоч гастрономічні проєкти в спальних районах вже стали звичними, такого великого формату ще не було. На проспекті Бажана відкривається новий фуд-хол, який обіцяє змінити гастрономічну карту району.
На проспекті Бажана, 1К, поблизу станції метро “Позняки”, завершується будівництво великої гастрономічної ініціативи під назвою “Київ Їжа”, як повідомляє PostEat. Цей фуд-хол має площу 5,5 тисяч квадратних метрів і позиціонується як найбільший на Лівому березі. Простір вже майже готовий до відкриття: завершуються роботи по облаштуванню зон, встановлені меблі та обладнання, декор, комунікації, триває процес набору резидентів.
Команда розробників зазначає, що задум полягав в створенні не лише фуд-корту, а й повноцінного культурно-гастрономічного простору. Тут збираються відкрити заклади, добре знайомі киянам з Подолу, Центру чи Рейтарської, але перенесені ближче до дому для мешканців Лівого берега. Проєкт орієнтується на ресторани з оригінальними концепціями, локальні кав’ярні, фермерські крамниці, стрітфуд і креативні формати із відкритими кухнями.
“Чому Лівий? Тому що ми любимо не лише місця, але й людей і атмосферу, яка їх оточує. Ми цінуємо Поділ за кав’ярні, Центр за ресторани, Рейтарську за стиль, Арсенальну за вечори на терасах та місцеві вина. Але нам хочеться, щоб усе це було ближче. Щоб не потрібно було їхати через мости за улюбленими смаками, адже Лівий – це наш дім. Тому ми створили Київ Їжа і збираємо улюблені заклади зі всього Києва”, – повідомляють організатори.
Фуд-хол також буде інклюзивним – з ліфтами, пандусами і спеціально облаштованими санвузлами. Для відвідувачів вже заплановано 42 паркомісця з виходом на другий поверх. Запрошення для участі були опубліковані в додатку Expirenza – популярній платформі серед рестораторів, де вже представлено понад 1700 закладів по всій Україні.
Окрему увагу організатори приділили візуальному стилю. Талісманом простору став їжак із яскравим гаслом “Їжа К!”, його зображення вже можна побачити на кольорових постерах із Південним мостом на фоні. Проєкт готується до відкриття зовсім скоро: перші резиденти отримають приємні бонуси, а відвідувачі – атмосферу у стилі європейських публічних ринків із київським шармом.
Як київські ресторани легалізують для себе пішохідні переходи та добудовують літні майданчики
Нагадаємо, нещодавно Інформатор писав про те, що київська влада “узаконила” надземний нерегульований перехід, влаштований на вулиці Січових Стрільців до елітного ресторану La Maison (колишній “Аляска”). Тепер на ньому було обладнано острівець безпеки, хоч сам перехід і був створений без дотримання регламенту. Ресторатори вирішили питання з патрульною поліцією, намалювавши розмітку через проїжджу частину ще у березні 2024 року.
Також ми повідомляли, що грузинський ресторан ChaCha, що зайняв приміщення колишнього магазину “Рошен” на Хрещатику, намагався прибудувати літній майданчик з боку Бесарабського ринку. Наразі тротуар біля закладу розібраний, а прохід перекритий картатою будівельною стрічкою, що створює значні незручності для пішоходів у години пік.