Новий заклад для українського вина відкрив свої двері, незважаючи на перебої зі світлом та меблі, які прибули в останній момент. Uwines.bar, створений одним із провідних популяризаторів українського виноробства Сергієм Клімовим, запрацював за адресою вулиця Гетьмана Павла Скоропадського, 5 — на місці, де раніше функціонував Like a Local’s. Тепер це бар, магазин і місце, де можна знайомитися з винами, виготовленими в Україні.
Про відкриття Uwines.bar повідомила команда закладу, відзначивши, що процес не обійшовся без труднощів. Перед стартом зникло світло, лід довелося рятувати вручну, а частину меблів привезли в останній момент. Втім, бар встиг зустріти своїх перших гостей з келихами.
Наразі заклад працює щодня: з 12:00 до 22:00 тут можна скуштувати вино, а кухня відкривається з 18:00. Формат поєднує бар і магазин – можна або провести час на місці, або купити пляшку додому. У меню виключно українські вина – авторські, малотиражні, від малих виробників.
Серед них Shabo, Beykush, Chateau Chizay, Father’s wine, Zelenytsi, My wine та інші. Наприклад, келих Pinot Grigio від Shabo коштує 120 грн, рожевий пет-нат Юпітер – 215 грн, а резервне Chardonnay від Beykush – 235 грн. У пляшках – від 550 грн до понад 1600 грн за рідкісні позиції.
Клімов анонсував цей проект ще у травні, підкреслюючи, що він більше, ніж просто бар або магазин. Він визнавав, що відкривати ресторанний бізнес в такі часи є викликом, але прагнув створити простір, який згуртовував спільноту навколо українського вина. Назва закладу на той момент ще не була обрана, а серед підписників навіть провели жартівливий конкурс з ящиком вина як винагородою.
До речі, для Клімова Uwines bar – це повернення у ресторанний бізнес після закриття Like a Local’s у 2022 році. Він також відомий як організатор найбільшого фестивалю українських вин Kyiv Food and Wine Festival, амбасадор українських вин, автор книги “Нерозказана історія українського виноробства”, а також творець гри та медіа про вино.
Продається “Велюр” Тищенка та “Робін Гуд” на Лісному масиві
Нагадаємо, Інформатор повідомляв, що у Деснянському районі Києва на продаж виставлено ресторан “Робін Гуд”. Приміщення розташоване у сосновому лісі на околиці міста, і було збудовано ще в “нульових” роках; воно стало популярним серед киян місцем для відпочинку. А найбільше враження справляє зовнішній вигляд закладу: він нагадує середньовічну фортецю, а інтер’єр — замок.
Також ми розповіли, що в центрі Києва виставлено на продаж приміщення ресторану Emerald, де раніше перебував заклад “Велюр” Миколи Тищенка. Приміщення розташовано в історичному будинку, має високоякісний ремонт і готове приймати відвідувачів. Крім того, тут є таємниці: всередині облаштована VIP-кімната з ліфтом.