До 7 серпня 2025 року хліб для київського ресторану “100 років тому вперед” виготовляє пекарня, в якій працюють люди з ментальною інвалідністю. Цю ініціативу започаткував натхненник та шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко. Він відзначає, що ця акція є можливістю оцінити старання фахівців, які хоч і мають свої особливості, проте є дуже працьовитими та надійними. Пекарня закликає інші бізнеси до співпраці, оскільки без підтримки їй загрожує закриття.

Про свою соціальну ініціативу Клопотенко поділився у Facebook. З вихідних, 2-3 серпня, і до 7 числа у його ресторані “100 років тому вперед” подаватимуть хліб від київської пекарні Good Bread from Good People (“Добрий Хліб від Добрих Людей”). За словами шеф-кухаря, це надає соціальний сенс хлібу, який подають у ресторані, адже в пекарні працюють люди з ментальною інвалідністю.

“Вони виконують справжню роботу щодня. Замішують, формують і печуть хліб поряд з професійними пекарями. Наразі вони шукають партнерів, які готові регулярно купувати у них хліб – для офісів, кав’ярень, ресторанів, домівок. Ми підтримали їх, і запрошуємо вас зробити перший крок. Приходьте, скуштуйте, попросіть добавки. Якщо відчуєте бажання стати частиною цієї історії, зв’яжіться з ними”, – закликав Євген Клопотенко у своєму дописі.

У пекарні Good Bread from Good People, тим часом, ще в середині липня повідомили, що, як соціальне підприємство, вони в основному існують завдяки грантам. За “красиві очі” ці кошти ніхто пекарям не платить, тому підприємству щомісячно доводиться шукати, як покрити рахунки, зібрати команду, спекти хліб і не забути про стипендії для самих пекарів.

“Зараз ми знаходимося у важкому становищі, нових рішень поки немає, а ресурсів – обмаль. Через три місяці ми можемо зупинити те, що будували роками: пекарню з 43 людьми з ментальною інвалідністю, запуск підтриманого проживання, безкоштовне випікання хліба для прифронтових територій, обіди для бездомних Києва та можливість прийняти нового кандидата, який хоче вийти з інтернатної системи”, – зазначили у пекарні.

Окрім цього, вони звернулися до киян не з проханням про “донати”, а з пропозицією про партнерство до бізнесів, які бачать свою соціальну відповідальність. Пекарі наголосили, що ця важлива справа має високу цінність, хоча й коштує дорого.

Клопотенка критикували за неавтентичні страви у “Полтаві” та картоплю в рецептах Київської Русі

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв про те, що полтавські блогери розкритикували ресторан “Полтава” у Києві, відкритий відомим ресторатором Євгеном Клопотенком разом із бізнесвумен Інною Поперешнюк. З’ясувалося, що кияни мають спотворені уявлення про полтавську кухню, і чомусь додали до меню не лише традиційні страви, а й ті, що походять із Волині. Водночас інтер’єру поставили високу оцінку: справжньо та автентично.

Також ми повідомляли, що Клопотенко у своїх дослідженнях української кулінарної спадщини вже дістався до Київської Русі. Саме так називається новий сет з восьми страв, що з’явився у ресторані “Сто років тому вперед”. Втім, його рекламування під слоганом “Поїсти, як Ярослав Мудрий” викликало подив у киян: вони не змогли зрозуміти, звідки великий київський князь брав картоплю.

Від admin

З приводу питань по сайту та реклами звертайтесь на info@lybid34.kiev.ua | Увага! Адміністрація сайту не несе відповідальності за розміщений контент на сайті, весь контент було взято з відкритих джерел.