На вулиці Гончара в Києві відкрило двері нове бістро Mamie, де, за словами творців, страви готуються за справжніми рецептами мам з усієї України. Тут відвідувачі знайдуть блюда, які повернуть у дитинство. Це вже третя історія відновлення для родини херсонського restaurateur’а Євгена Смолянського.
Бістро Mamie на вулиці Олеся Гончара, 77 — це не просто заклад харчування, а гастрономічна історія порятунку та піклування. Проект був започаткований ресторатором Євгеном Смолянським, який у 2022 році змушений був покинути рідний Херсон з трьома власними ресторанами та переїхати до Києва. Але навіть тут нове місце, відкрите у столичному бізнес-центрі, зазнало пошкоджень внаслідок ворожої агресії. Mamie — це вже третя спроба родини переселенців почати з нового листка, проте, як зазначають у закладі, з унікальною концепцією.
Філософія Mamie базується на “спогадах смаку”. Всі страви тут натхнені дитячими спогадами і родинними традиціями, приготовлені за рецептами мам з усієї країни. У меню можна знайти ледачі вареники з медом, ягодами і сметаною за 185 грн, сирники з журавлиною і вишнею – 215 грн, а також котлети з індички з морквяно-картопляним пюре, які подають з домашньою аджикою та солоним огірком – 275 грн.
Сніданки готують протягом усього дня, починаючи з 8-ї ранку, а меню курирує шеф-кухар Ігор Гоценко, який працював у команді ще в Херсоні. Вибір великий: від шоколадної вівсянки з інжиром і волоськими горіхами за 192 грн до великого сніданку з картопляниками, ковбасками, яєчнею, овочами та соусом за 395 грн. В обідньому меню — борщ з яловичиною, що подають зі шпигованою свининою грудинкою – 232 грн, і яловичі щічки, які томляться понад шість годин у вині з розмарином — за 360 грн.
Інтер’єр закладу є стриманим, але теплим: дерево, небесний фасад, цегляні стіни, старовинні стільці і великі вікна. У Mamie є дві просторі зали, велика внутрішня тераса в дворі, простір для домашніх тварин і, загалом, як кажуть у закладі, “домашність з ноткою піклування і неідеальності”. Бістро працює з 8:00 до 22:00, у вихідні — з 9:00.
У Києві відкрився ресторан, де музика має смак
Як нещодавно повідомив Інформатор, на вулиці Златоустівській у Києві з’явилося нове приміщення – ресторан “Далі”, де музика і гастрономія існують в ідеальній гармонії. За словами представників закладу, це не просто ресторан, а місце для тих, хто бажає сповільнитися, насолодитися моментом і почути музику так, як вона повинна звучати. Тут є власна вінілова бібліотека, а вдень музику можна слухати в навушниках, а ввечері — насолоджуватись живим звучанням платівок.
Меню, яке наповнене домашніми смаками, розроблено кухарями з Херсонщини. Вони пропонують різноманітні сендвічі, п’ять сніданків, від класичної вівсянки до щедрого “неанглійського сніданку”, хумус, салати, супи, паштет з мідій і основні страви — перепілка або мідії в соусі Том Ям чи винному соусі.
Також ми повідомляли про те, що у Києві на Подолі відкрилося “українське класичне” пивне місце з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розміщений на вул. Хорива і є другим з такою концепцією у столиці, оскільки його “прототип” недавно відкрили на Райдужному масиві. Меню включає й інші рибні страви, а також мідії, але особливо увагу привертають карасі, якими можуть насолодитися кияни, котрі скучили за річковою рибою.